Scoala noastra/Clasa noastra

1. Scoala Nr 10 Bacau – Oglinda muncii noastre

Prietenia-Laura

Şcoala noastră

Scoala noastra stăluceşte prin rezultatele obţinute de elevi, prin rezultatele cadrelor didactice. Unitatea a funcţionat an de an având în medie 1300 de elevi.
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 a fost inaugurată la 15 septembrie 1964, în partea de sud a oraşului Bacău, în cel mai nou cartier al său, Cornişa Bistriţei.
1964:
– deschiderea şcolii cu 16 săli de clasă, 531 elevi,cu 12 învăţători, 20 profesori;
– în şcoală au funcţionat şi clase ale Liceului Economic;
– a funcţionat şi clasa a IX-a, învăţământ obligatoriu;
– şcoala avea şi elevi la fără frecvenţă şi învăţământ seral.
1978:
– s-a construit atelierul şcolar cu sprijinul comitetului cetăţenesc de părinţi;
– s-a construit o sală modernă se sport prin contribuţia în muncă a cetăţenilor cartierului.
2002:
– s-a construit un gard imprejmuitor cu sprijinul Primăriei;
– s-a amplasat statuia “Vulturul” în curtea şcolii.
                                                                                                   Teodora

Orarul nostru contine multe ore frumoase. La  educatie civica ne distram. Invatam despre  oameni si lucruri. In fiecare zi facem cercul prieteniei. Noi vorbim despre primavara, copii si cateodata vorbim in Engleza. La civica mai cream texte.
La limba romana citim, scriem si invatam lucruri noi. Din manualele noastre citim texte frumoase. Noi invatam partile de vorbire. Doamna ne invata despre domnitorii tarii noastre. Azi am fost la Biblioteca Judeteana. Acolo am vazut multe carti. Doamna bibliotecara ne-a explicat ca nu este usor sa scrii o carte si ca este foarte bine sa citesti una.
La  sport jucam diferite jocuri.  Baschetul este jocul meu preferat. Noi la sport facem prima data incalzirea. Apoi doamna ne pune in diferite echipe. Ador sportul.
Matematica este una dintre orele mele preferate. Pentru ca invatam: adunari, scaderi, inmultiri si impartiri. Noi rezolvam multe probleme distractive. Matematica ne face mai destepti. Daca stim matematica, stim orice problema: grea sau usoara.
La Engleza doamna ne ajuta sa invatam: cuvinte, sa scriem propozitii si intrebari. Engleza este o limba grea, dar daca stim Engleza, putem merge in orice tara straina.
La stiinte noi invatam despre animale si corpul nostru. Doamna la aceasta ora ne scoate in aer liber sa strangem frunze si flori . Ce frumos este afara! In manualele noastre de stiinte vedem multe poze: frunze si ce se afla in corpul nostru.
La muzica noi invatam notele muzicale si cantam mult, multe cantece frumoase. Noi mai scriem pe caiet si scarita muzicala.
La teatru noi interpretam multe piese. Dar acum noi dansam la optional. Este frumos sa fii un actor.
Ador scoala, pentru ca avem multe ore vesele.

                                                     Bogdan

ȘCOALA MEA

Școala este a doua casă pentru mine! Aici învăț lucruri noi și folositoare vieții! Doamna învățătoare se străduiește în fiecare zi să ne cucerească și să ne atragă spre palatul cunoașterii care are o mulțime de încăperi.
Fiecare încăpere ne așteaptă cu bogăția ei de informații din toate științele. Astfel limba romană, matematica, geografia, fizica, chimia, muzica și alte discipline trăiesc în deplină armonie și înțelegere bucuroase că există copii dornici să cunoască cît mai multe lucruri!

                                                                                                      Veronica

Datorita DOAMNEI invatatoare care de la inceputul cl.1 si pana in momentul de fata
,ne-a invatat cum sa ne respectam noi intre noi. Ea esteIngerul pazitor de la scoala, este un om deosebit care stie cum sa imbine utilul cu placutul, ca noi elevii sa nu ne dam seama cand orele sunt mai grele sau mai usoare.Intre noi exista comunicare, intelegere, respect.Pentru tot ce face ea pentru noi, O iubim si o respectam!!!!!!

                                                                                             Nicoleta

LA SCOALA ESTE FOARTE DISTRACTIV, DAR AVEM SI UN ORAR CE TREBUIE RESPECTAT. IN ACEST ORAR AVEM ORE DE EDUCATIE CIVICA UNDE INVATAM CA TREBUIE SA FIM RESPECTUOSI FATA DE FIINTE SI DE LUCRURI. AVEM ORE DE MATEMATICA UNDE INVATAM SA EFECTUAM O MULTIME DE CALCULE: ADUNARI ,SCADERI, INMULTIRI, IMPARTIRI! MATEMATICA E FOARTE IMPORTANTA! IN ORELE DE LIMBA ROMANA INVATAM PARTILE DE VORBIRE: SUBSTANTIVUL, ADJECTIVUL, PRONUMELE PERSONAL, PRONUMELE DE POLITETE, NUMERALUL, VERBUL etc. ! LA ORA DE LMBA ROMANA INVATAM SI CUM SA COMPUNEM TEXTE FRUMOASE SI MULTE ALTE LUCRURI DISTRACTIVE. CELE MAI DISTRACTIVE ORE SUNT ORELE DE EDUCATIE FZICA. AICI INVATAM MULTE JOCURI CA DE EXEMPLU: BUCHETELELE, UNU DOI TREI LA PERETE STOP, MICUL MARATON, JOCUL CU NUMERE, FOTBAL, BASCHET, VOLEI, etc.! ORELE DE ENGLEZA SUNT DISTRACTIVE SI FOLOSITOARE DEOARECE INVATAM O MULTIME DE CUVINTE IN ENGLEZA, DAR INVATAM SI PROPOZITII AFIRMATIVE, NEGATIVE, INTEROGATIVE SI MULTE ALTE FELURI DE PROPOZITII IN ENGLEZA ! IN ORAR SE AFLA SI O ORA DE STIINTE UNDE INVATAM DESPRE PLANTE SI ANIMALE, DESPRE CORPUL UMAN SI DESPRE ORGANELE INTERNE AL ACESTUIA: CREIER, INIMA, PLAMANI, STOMAC, RINICHI etc. ! CE DISTRACTIVE SUNT ORELE DE EDUCATIE MUZICALA! IN ACEASTA ORA INVATAM NOTELE MUZICALE SI ODATA CU ACESTEA INVATAM O MULTIME DE CANTECE FRUMOASE. IN ORELE DE TEATRU INVATAM ROLURI, DAR IN ULTIMA VREME FACEM ORE DE DANS IN ORELE DE TEATRU CU A NOASTRE COLEGE NICOLETA SI ALEXANDRA. E FOARTE DISTRACTIV! LA ORELE DE EDUCATIE PLASTICA INVATAM SA PICTAM CA NISTE ADEVARATI PICTORI. IN ORELE DE EDUCATIE TEHNOLOGICA CREAM FELICITARI SI O MULTIME DE PLANSE FRUMOASE. IN ORELE DE RELIGIE INVATM DESPRE ISUS CARE A MURIT PENTRU CA NOI SA TRAIM FERICTI. IN FIECARE DIMNEATA NOI FACEM CERCUL PRIETENIEI SI VORBIM DESPRE PRIMAVARA, TABARA, DESPRE UNII DIN COLEGI SI DESPRE MULTE ALTE LUCRURI. IN PAUZE NOI IESIM AFARA SI NE DISTRAM!
CE FRUMOS E LA SCOALA!!!!!!!!

                                                                        Madalina

Noi, la scoala, zi de zi invatam ceva nou. In orar avem matematica, lb. romana, stiinte(cunoasterea mediului), ed. muzica, ed. fizica, ed. plastica (pictura), ed. tehnologica(abilitati practice) lb. engleza, teatru si religie . Ora mea preferata este muzica.
Doamna invatatoare ne preda foarte bine lectiile si ne explica ceea ce nu am inteles, iar eu ma mandresc ca ea este invatatoarea mea.

                                                                                        Bianca

Anunțuri

5 răspunsuri la Scoala noastra/Clasa noastra

 1. Arianna zice:

  SCOALA MEA

  In fiecare an, noi avem materii noi. De exemplu in anul acesta avem aceste materii noi:ed. civica, stiinte si teatru!
  Noi, in fiecare zi invatam ceva nou, care sa ne ajute in viata si care sunt foarte folositoare.
  Noi, elevii, ii multumim doamnei invatatoare pentru efortul depus pentru noi si pentru ca ne-a suportat atata timp!

 2. anahodoroaba zice:

  Corect: propriii nostri colegi.
  Poate reusesti sa fii mai explicit in acuzatii.

 3. Chirilă Octavian zice:

  Suntem mândri că învăţăm într-o şcoală aşa minunată şi cu un istoric atât de bogat.

 4. andrei zice:

  Înţelegerea dintre colegi

  La noi în clasă, există o atmosferă de oarecare înţelegere între colegi. Cred asta pentru că unii copii devin certăreţi când vine vorba de anumite subiecte. Asta nu înseamnă ca eu am colegi răi ci că, pur si simplu, toţi avem de învăţat din greşelile noastre şi ale altora. Şi mai este ceva: de multe ori, noi copiii învăţăm să ne comportăm necivilizat, imitând ceea ce vedem la adulţi, la TV, la jocurile de pe PC, pe stradă şi la proprii noştri colegi.
  În clasa noastră, apar deseori certuri în legătură cu cei care trebuie să rămână după ore pe nedrept. Unii copii sunt nevoiţi să suporte această pedeapsă pentru că alţii sunt vinovaţi şi nu vor să recunoască. Acest lucru mi se pare nedrept. Unii copii chiar rămân după ore 20 de minute pentru răul pe care îl fac alţii. Anul trecut, pe când Patricia, Arianna sau Rareş erau şefi ai clasei, nu se întâmpla aşa ceva: ei ştiau să îi facă pe cei vinovaţi să spună adevărul. În acest fel, se evitau certurile între colegi. Acesta este doar un caz în care apar neînţelegeri.
  În momentele plăcute, cum ar fi cele din excursii, din pauze, din timpul ieşirilor cu clasa la bibliotecă sau în parc, în clasa noastră există înţelegere: se fac glume, ne jucăm, ne bucurăm împreună de vremea frumoasă si de natură.
  Deci, ca peste tot, în clasa noastră există şi momente bune şi momente proaste.

  Dorobăţ Andrei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s