Matei P.

Descrierea mea

Reclame

121 de răspunsuri la Matei P.

 1. X-ray Matt zice:

  La multi ani tuturor !

 2. Andrey zice:

  Einstein ia spune ce avion e cel din avatarul meu.

 3. X-ray Matt zice:

  Înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, toate clopotele din Marea Britanie, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut, în această dimineaţă, timp de trei minute, pentru a celebra deschiderea JOCURILOR OLIMPICE.

 4. X-ray Matt zice:

  Amelia Earhart (n. 24 iulie 1897 în Atchison, Kansas – dispărută la 2 iulie 1937 în Pacific) a fost un pioner în aviație și o militantă angajată pentru drepturile femeii

  Biografie

  Amelia Earhart a fost fiica juristului Samuel Stanton Earhart (1868–1930) și a „Amy“-ei Otis (1869–1962). A petrecut cea mai mare parte a copilăriei în casa bunicilor deoarece tatăl ei era alcoolic.
  Încă de când era copil, Amelia se comporta într-un mod neobișnuit în comparație cu celelalte fete de aceeași vârstă, se cățăra pe copaci, vâna șobolani cu arma. În 1915 a absolvit liceul cu rezultate excelente, iar din 1917 a lucrat în Boston ca soră medicală în cadrul armatei, fiind angajată și pentru societate. În anul 1919 a început studiul medicinei la universitatea „Columbia University” din New York. După circa un an și-a întrerupt studiile și s-a reîntors acasă la părinți, pentru ca în anul 1920 să zboare pentru prima oară cu avionul, fiind hotărâtă să devină pilot. Deoarece costul orelor pentru zbor era de 1000 de dolari, părinții au refuzat finanțarea cursului de pilot. A practicat circa 28 de profesii până ce, în anul 1921, a putut lua primele ore de zbor de la Neta Snook. După numai șase luni, cu ultimii bani economisiți și-a cumpărat un avion „Kinner Airster”, cu care a stabilit recordul de înălțime de zbor, pentru femei, cu o altitudine de 4300 m.
  În anul 1920 părinții ei au divorțat, iar Amelia s-a mutat împreună cu mama ei pe coasta de est a SUA. La insistențele mamei sale a vândut avionul dar a cumpărat un automobil de tip sport. A lucrat în Boston ca învățătoare, fiind și angajată social.
  Amelia Earhart a atras asupra ei atenția presei internaționale la data de 17 / 18 iunie 1928 ca prima femeie pasageră care traversează cu avionul Oceanul Atlantic, fiind sărbătorită și declarată „femeia anului” devenind un idol feminin.
  La toate interviurile date, subliniază faptul că femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbații. În 1929 a contribuit la înființarea clubului piloților feminini „Ninety Nines”, cu scopul sprijinirii femeilor care vor să zboare cu avionul.
  În anul 1931 a fost cerută în căsătorie de George P. Putnam, mentorul și admiratorul ei. Ea s-a căsătorit cu oarecare rezerve, temându-se că familia îi va limita posibilitatea de a pilota. În anul 1932 a căutat să urmeze exemplul lui Charles Lindbergh, care a traversat singur la 20/21 mai 1927 Oceanul Atlantic, însă din cauza timpului nefavorabil și a unor probleme tehnice a trebuit să întrerupă zborul în Irlanda de Nord, neajungând la Paris.
  Amelia, femeia care a traversat de două ori Atlanticul, a primit de la președintele american Herbert C. Hoover medalia de aur „National Geographic Society”. La primirea distincției ea a făcut următoarea remarcă laconică: „Unele detalii ale zborului sunt exagerate”. Ea s-a angajat mai departe pentru drepturile femeii și recunoașterea poziției acesteia în societatea americană. Au urmat o serie de zboruri peste Pacific, între Honolulu (Hawaii) și Oakland (California), sau solo de la Mexico City la Newark (New Jersey).
  Înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, a dorit să facă înconjurul pământului la ecuator. După ce parcursese deja trei pătrimi din zborul planificat, a decolat la data de 2 iulie 1937 de la Lae (Noua Guinee) zburând spre insula Howland din Pacific, unde nu a mai sosit niciodată.

 5. Alexandru zice:

  Matei, mai vrei sa iesim afara? Poate intr-o dupa-amiaza. Daca da, suna-ma.

 6. magynonymous zice:

  Mateiule, ia spune ce avatar am?

 7. RaReSh zice:

  vacanta placuta!

 8. Centurion Matt007 zice:

  Vreo 11.

 9. MADY!!!!!!!!!!! zice:

  cate medalii ai??
  eu am 8!

 10. Aly zice:

  Esti un neserios! Pe 9 iunie 2012 ne-am intalnit in REAL, iar tu te-ai ascuns .Si tot pe 9 iunie nuu aii vrut saa vorbesti cu mine si Laura pe mess.
  EXPLICA : DE CE ESTI NESERIOS?

 11. magynonymous zice:

  Si tu muncesti la fel de mult. Se vede dupa rezultate!!

 12. marius zice:

  sper ca ai reusit sa desenezi stema romaniei

 13. madalina zice:

  am auzit de la tibi ca tu n-ai venit dupa-amiza pentru ca ai plecat la bucurest!chiar?

 14. Centurion Matt007 zice:

  Viaţă

  Un nativ din New York City, Moog a participat la Scoala de Bronx mare de Ştiinţe din New York, a absolvit în 1952. Moog obţinut o diplomă de licenţă în fizică de la Queens College, New York, în 1957, un alt în inginerie electrică de la Universitatea Columbia, şi un doctorat în inginerie fizica de la Universitatea Cornell. Premiile Moog includ doctorate onorifice de la Institutul Politehnic din New York University (New York City) şi Colegiul Lycoming (Williamsport, Pennsylvania)

  În timpul vieţii sale, Moog fondat două companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice. De asemenea, el a lucrat în calitate de consultant şi de vice-presedinte pentru cercetare produs nou de la Kurzweil sisteme de muzică 1984 – 1988, contribuind la dezvoltarea Kurzweil K2000. El a petrecut la începutul anilor 1990 ca un profesor de cercetare de muzică de la Universitatea din Carolina de Nord, la Asheville.

  Moog a primit un premiu Grammy Trustees Award pentru realizarea viaţă în 1970. În 2002, Moog a fost onorat cu o speciale de merit / Premiile Grammy tehnic, şi un doctorat onorific de la Berklee College of Music.

  El a dat o prelegere cu entuziasm-a primit in 2004 noi interfete de expresie muzicală (NIME-04), a avut loc în Hamamatsu, Japonia „Oraşul de instrumente muzicale”, în iunie, 2004. Moog a fost sursa de inspiratie din spatele filmului Moog 2004.

  Prima sotie a fost Shirleigh Moog Moog (născută Shirley mai Leigh), o scoala de profesor de gramatică cu care sa căsătorit în 1958. Cuplul a avut trei fiice (Laura Moog Lanier, Michelle Moog-Koussa, Renee Moog), şi un fiu (Matei Moog), înainte de divorţul lor. Moog a fost casatorit cu Ileana lui Grams a doua soţie, un profesor de filozofie, de nouă ani, până la moartea sa. Fiica vitrega a lui Moog, Miranda Richmond, este fiica Grams de la o căsătorie anterioară. Moog a avut, de asemenea, cinci nepoţi.

  Moog a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier glioblastom multiform la 28 aprilie 2005. De aproape patru luni mai târziu, el a murit la vârsta de 71 în Asheville, Carolina de Nord pe 21 august, 2005. Bob Moog Fundatia a fost creat ca un memorial, cu scopul de a continua lucrarea vieţii lui de dezvoltare a muzicii electronice.

  Dezvoltarea de sintetizator Moog

  Articol principal: sintetizator Moog

  Sintetizator Moog a fost unul dintre primele utilizate pe scară largă de instrumente muzicale electronice. Locul de muncă timpurii de dezvoltare cu privire la componentele de sintetizator a avut loc de la Columbia-Princeton Electronic Music Center, acum Music Center Computer. În timp ce există, Moog dezvoltat oscilatoarelor controlate de tensiune, generatoare ADSR plic, şi alte module sintetizator cu compozitorul Herbert Deutsch.

  Moog a creat primul tensiune controlată de sintetizator substractiv de a utiliza o tastatură ca un controlor şi a demonstrat-o la Convenţia de la AES în 1964. În 1966, Moog a depus o cerere de brevet pentru său unic de filtrul low-pass US Patent 3475623, care a emis în octombrie 1969. El a deţinut mai multe brevete zeci.

  Moog angajat compania sa theremin (RA Moog Co, care va deveni mai tarziu Muzica Moog), să producă şi să comercializeze sintetizatoare lui. Spre deosebire de producătorii de alte câteva sintetizator 1960, Moog livrat o tastatură de pian, stil ca interfata utilizator standard la sintetizatoare sale. Moog a stabilit, de asemenea, standarde pentru interfaţarea analogic de control sintetizator, cu o logaritmică un pitch control Volt-pe-octavă şi un impuls de semnal separat de declanşare.

  Primele instrumente au fost sintetizatoare Moog modulare. În 1971, Muzica Moog a început producţia modelului D Minimoog care a fost printre primii disponibile pe scară largă, sintetizatoare portabile şi relativ accesibile.

  Unul dintre primii clienţi Moog lui muzicale a fost Wendy Carlos care a crediteaza cu furnizarea de feedback-ul care a fost valoros pentru dezvoltarea în continuare a sintetizatoare Moog. Prin implicarea sa in muzica electronica, Moog dezvoltat relaţii strânse profesionale cu artişti, cum ar fi Don Buchla, Keith Emerson, Rick Wakeman, John Cage, Gershon Kingsley, Rockmore Clara, Jean-Jacques Perrey, şi Kurstin Pamelia. Într-un interviu 2000, Moog a declarat: „Eu sunt un inginer mă ​​văd ca un TOOLMAKER, iar muzicienii sunt clienţii mei.. Ei folosesc instrumentele mele.”

  La data de 23 mai 2012, Google a prezentat o replică de sintetizator Moog, în ei Google Doodle onorarea Moog ziua de nastere a lui 78. Acest Doodle a fost jucat, iar vizitatorii au posibilitatea de a încerca sintetizator, făcând clic pe taste.

  R.A. Moog Co si muzica Moog

  Articol principal: Muzica de Moog

  Moog Muzica logo-ul
  În 1953, la varsta de 19 ani, Moog a fondat compania sa în primul rând, RA Moog Co, pentru fabricarea de kituri theremin. În timpul anilor 1950, compozitorul şi muzica electronica pionier Raymond Scott apropiat Moog, cerându-i să proiecteze circuite pentru el. Moog a recunoscut mai târziu ca Scott o influenţă importantă. Mai târziu, în 1960, compania a fost angajat pentru a construi sintetizatoare modulare, bazate pe modele Moog lui.

  În 1972, Moog a schimbat numele companiei la Muzică Moog. De-a lungul anilor 1970, Muzica Moog a trecut prin mai multe modificări de proprietate, în cele din urmă fiind cumpărat de către producător muzical Norlin instrumentului. Proastă administrare şi de comercializare a dus la plecarea Moog de la propria sa companie in 1977.

  În 1978, după ce a părăsit firma lui omonim, Moog a început să facă instrumentele muzicale electronice din nou cu o noua companie, Big Briar. De specialitate Primul lor a fost theremins, dar până în 1999 compania sa extins pentru a produce o linie de pedale analogice efecte numit moogerfoogers. În 1999, Moog parteneriat cu fabrica de bombe pentru a co-dezvolta primele efecte digitale, bazate pe tehnologia de Moog, în formă de plugin-uri pentru software-ul Pro Tools.

  În ciuda Moog de închidere Music în 1993, Moog nu au dreptul la produsele de piata folosind nume propriu, pe parcursul anilor 1990. Briar mare achizitionat drepturile de a folosi numele de Muzica Moog în 2002, după o bătălie juridică cu Don Martin, care a cumparat anterior drepturile de Muzică Moog numele. În acelaşi timp, Moog a proiectat o nouă versiune a Minimoog numit Voyager Minimoog. Voyager include aproape toate caracteristicile D, modelul original, în plus faţă de numeroase caracteristici moderne.

  Theremin

  Moog construite theremin propria cât mai devreme în 1948. Mai târziu, el a descris un theremin în lume colecţionar revista Electronics şi a oferit un set de piese pentru construirea a theremin Mondiale în format electronic, care a devenit foarte de succes. La sfârşitul anilor 1980 Moog reparat theremin original Rockmore Clara, o realizare care a considerat un punct înalt al carierei sale profesionale. El a produs, de asemenea, în colaborare cu prima soţie Shirleigh Moog, albumul doamnei Rockmore lui, Arta theremin. Moog a fost un subiect interviu principal în filmul documentar premiat, theremin: o odisee electronice, succesul de care a condus la o revigorare a interesului în theremin. Muzica Moog sa întors la rădăcinile sale şi o dată a început din nou theremins de fabricaţie. Mii de oameni au fost vândute până în prezent şi sunt utilizate de către ambele muzicieni profesionişti şi amatori din întreaga lume. În 1996 a publicat un alt do-it-yourself ghid theremin. Astăzi, Muzica Moog este producător de frunte de performanţă de calitate theremins.

  Pronunţie

  Moog numele de familie este unul dintre numele cele mai divergent pronunţate în cultura populară. Extras interviul dezvăluie pronunţia preferat Robert Moog lui:
  – Referent: In primul rand: Are rima cu numele tău „Vogue” sau este ca o vaca „moo” AG, plus de la sfârşitul anului? – Dr. Robert Moog: Se rimeaza cu „Vogue”. Aceasta este de obicei pronunţia germană. Tatăl meu bunicul lui a venit de la Marburg, Germania. Îmi place modul în care pronunţia sună mai bine decât modul de vacă „moo-G” sunete.
  Intr-o scena şters din versiunea pe DVD a Moog documentar, Moog descrie cele trei pronunţii de Moog nume: olandeză / mo ː ɣ /, pe care el crede ca ar fi prea dificile de vorbitori de limba engleza; preferat anglo-german de pronunţie, / moʊɡ / , şi o pronunţie mai anglicizat, / MU ː ɡ /. Moog arată că unii dintre membrii familiei sale preferă pronunţia anglicizat, în timp ce altele, inclusiv el însuşi (şi soţia sa), prefera pronunţia anglo-german.

 15. Centurion Matt007 zice:

  Robert Moog (n. 23 mai 1934 – d. 21 august 2005), cel care a fondat firma Moog Music, a fost un pionier american în domeniul muzicii electronice, cel mai cunoscut pentru inventarea sintetizatorului Moog.

  • madalina zice:

   trebuia sa scrii la informatii!

   • Centurion Matt007 zice:

    Ei! Macar am scris ceva. Tu n-ai scris nimic. Si in plus, de fiecare data cand deschideai cautare google iti aparea chestia aia. Puteai si sa canti la ea.

   • madalina zice:

    stiu ca-mi apareau chestii!
    si eu am scris si despre altceva de mai multe ori si tu n-ai scris! eu n-am comentat nu nimic!

 16. Centurion Matt007 zice:

  Au fost foarte grele subictele de la ,,Cangurul”, iar timpul foarte scurt.

 17. Mateurion zice:

  14 mai este a 134-a zi a calendarului gregorian.
  Evenimente
  1643: În vârstă de aproape cinci ani Ludovic al XIV-lea devine rege al Franței după moartea tatălui său, Ludovic al XIII-lea
  1796: Doctorul englez Edward Jenner a administrat primul vaccin contra variolei
  1811: Paraguay își câștigă independența față de Spania
  1870: S-a desfășurat primul meci de rugby, din Noua Zeelandă, între Nelson Football Club și Nelson College.
  1900: Se deschid Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Pentru prima oară au participat și femei
  1939: Fetița peruană Lina Medina, în vârstă de cinci ani devine cea mai tânără mamă din lume
  1940: Al doilea război mondial: Rotterdam este bombardat de aviația germană
  Al doilea război mondial: Olanda se predă Germaniei
  1948: Evreii din Palestina și-au declarat independența formând statul Israel
  1948: S-a infiintat clubul sportiv FC Dinamo București
  1955: A fost semnat „Tratatul de prietenie, colaborare și asistență mutuală” („Tratatul de la Varșovia”) între Albania (retrasă în 1968), Bulgaria, Cehoslovacia, R.D.Germană, Polonia, România, Ungaria și Uniunea Sovietică (intrat în vigoare la 5.VI.1955). În urma schimbărilor din Europa Centrală și de Est din anii 1989 și 1990, „Tratatul de la Varsovia” și-a încetat valabilitatea la 1.VII.1991
  1968: Vizita oficială, în România, a președintelui Republicii Franceze, generalul Charles de Gaulle
  1973: Prima stație spațială sub pavilion SUA, „Skylab”, a fost lansată pe orbita Pământului
  1981: Primul zbor al unui român în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu, cu nava Soiuz–40. Zborul a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, activitatea spațială desfășurându–se la bordul stației orbitale „Saliut 6″
  1994: A fost inaugurat Hotelul Sofitel din complexul World Trade Center din București
  1998: Este inaugurat primul hotel de cinci stele din România, Athénée Palace – București Hilton, construit în 1924 și extins în 1936, 1965
  Nașteri
  1265: Dante Alighieri, poet italian (d. 1321)
  1316: Carol al IV-lea, Împărat Roman (d. 1378)
  1553: Margaret de Valois, regină a Franței și Navarrei, soția lui Henric al IV-lea (d. 1615)
  1727: Thomas Gainsborough, pictor englez (d. 1788)
  1812: Costache Negri, scriitor și politician român (d. 1876)
  1832: Rudolf Lipschitz, matematician german (d. 1903)
  1863: John Charles Fields, matematician canadian (d. 1932)
  1868: Vladimir Hertza, jurist și om politic român (d. 1924)
  1881: Marius Bunescu, pictor român (d. 1971)
  1885: Otto Klemperer, dirijor și compozitor german (d. 1973)
  1920: Ursula Bedners, poetă, prozatoare și traducătoare româncă de etnie germană
  1937: Ion Segărceanu, poet român
  1944: George Lucas, regizor și producător american
  1945: Yochanan Vollach, fotbalist israelian
  1948: Florea Dumitrache,fotbalist român
  1953: Norodom Sihamoni, actualul rege al Cambodgiei
  1959: Marcel Coraș, fotbalist român
  1969: Cate Blanchett, actriță australiană
  1970: Tibor Selymes, fotbalist și antrenor român de etnie maghiară
  1973: Ionela Bruchental-Pop, politician român
  1983: Anahi, actriță și cântăreață mexicană (RBD)
  Decese
  964: Papa Ioan al XII-lea (n. cca. 937)
  1610: Regele Henric al IV-lea al Franței (n. 1553)
  1643: Regele Ludovic al XIII-lea al Franței (n. 1601)
  1912: Regele Frederick al VIII-lea al Danemarcei (n. 1843)
  1912: Johan August Strindberg, dramaturg suedez (n. 1849)
  1957: Camil Petrescu, romancier, dramaturg, poet, român (n. 1894)
  1987: Rita Hayworth, actriță americană de film (n. 1918)
  1998: Frank Sinatra, cântăreț și actor american (n. 1915)
  2000: Gheorghe Marinescu, regizor român de teatru (n. 1947)
  Sărbători
  Ziua Mondială a lumânărilor aprinse (comemorarea victimelor SIDA)
  Paraguay : Ziua națională. Aniversarea proclamării independenței (1811)
  În calendarul creștin-ortodox :
  Sfântul mucenic Isidor din Chios;
  Sfântul sfințit mucenic Terapont;
  Sfântul mucenic Alexandru din Conducheli.
  Sfinții mucenici Alexandru, Varvar și Acolut.
  Sfântul Leon patriarhul Ierusalimului, care la anul 1175, cu pace s-a săvârșit.
  Sfântul nou mucenic Marcu Criteanul, care a mărturisit în Sminia, la anul 1643 și care de sabie s-a săvârșit.
  Sfântul mucenic Ioan Bulgarul, care s-a nevoit la anul 1802 și care de sabie s-a săvârșit.
  În calendarul greco-catolic
  Izidor, martir (d. 250)
  În calendarul romano-catolic
  Matia Apostolul

 18. pma007 zice:

  În Europa, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea Ziua Europei: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE)[1]. Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman.[2]
  Ziua Consiliului Europei reflectă propria înființare în 1949, în timp ce Uniunea Europeană celebrează propunerea CECO în 1950. Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.
  Fundal
  Consiliul Europei a fost fondat la 5 mai 1949 și a ales această dată pentru a celebra propria înființare din 1964. În 1985, Comunitățile Europene (care mai târziu au devenit Uniunea Europeană) a adoptat simbolurile europene ale Consiliului Europei precum drapelul europei. Cu toate acestea, liderii comunității au decis să stabilească Ziua Europei, în comemorarea Declarației Schuman la 9 mai 1950. Declarația a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței și Germaniei de Vest, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului și prin urmare este considerat un principal moment fondator. Prin urmare, la Consiliul European de la Milano din 1985 a decis ca ziua de 29 septembrie să fie ziua drapelului european.
  Celebrare
  Parada Schuman are loc anual în Varșovia de Ziua Europei (2008)
  9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și în țările din jur, precum Turcia[5] Datorită naturii politice a zilei, au fost văzute încercări de a educa oamenii despre Uniunea Europeană și discursuri în sprijinul integrării europene. [6]Drapelul este un alt simbol cu un rol important în celebrarea zilei europei. Deși există preferința de a sărbători ziua europei în 9 mai, având în vedere vizibilitatea mai mare a Uniunii Europene, 5 mai este încă celebrată în unele statel europene datorită rolului Consiliului în apărarea drepturilor omului, democrației parlamentare și a statului de drept. În schimb, Declarația Schuman a fost doar o propunere de unire a industriilor de cărbuni și oțel a Franței și Germaniei. Mai mult, 9 mai coincide cu Ziua Victoriei, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în fosta Uniune Sovietică (celebrată pe 8 mai în Europa de vest).
  nstituția Europeană ar fi consacrat în mod egal toate simbolurile europene în tratatele europene, cu toate acestea, constituția nu a fost adoptată, așa că simbolurile există doar de facto, nu și de jure. Tratatul de la Lisabona, care a înlocuit Constituția are și o declarație a șaisprezece membri care susțin simbolurile europene[3]. Parlamentul European a recunoscu oficial ziua de 9 mai ca sărbătoare în octombrie 2008[4].
  In Romania
  Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit deja o tradiție pentru noi. Aceasta va avea loc în acest an sub genericul „Ziua Europei este și ziua ta” și va cuprinde o largă paletă de manifestări având ca scop apropierea cetățeanului de valorile esențiale ale Uniunii Europene. Al Doilea Război Mondial a lăsat în urma sa o Europa distrusa din punct de vedere material, frământata de puternice crize politice si divizata, prin “cortina de fier”, în doua mari blocuri: Est si Vest. Apare, în acest context, un puternic curent înspre o politica internaționala care sa fie capabila sa oprească o a treia conflagrație mondiala si sa consolideze Europa din punct de vedere economic (în fata SUA si a URSS). Sunt create, așadar, după război o serie de organizații internaționale, dintre la nivel universal si regional-european, organizații având caracter politic, militar sau economic. Într-un moment complicat din primăvara anului 1950, si anume: începerea Războiului Rece, lui Robert Schuman, pe atunci ministrul afacerilor externe al Franței, îi este încredințata de către omologii si din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii o misiune foarte importanta: crearea unui plan care sa duca la reintegrarea Germaniei în concertul european.

  La 18 aprilie 1951, șase țări (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Olanda) au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunitățile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui și Oțelului (CECO). Ulterior, în 1957, prin Tratatul de la Roma, a fost înființată Comunitatea economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi. Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.

  Mai mult decât în alte ocazii, ziua de 9 Mai are, în 2003, o încărcătură simbolică aparte, în contextul în care Uniunea Europeană se pregătește pentru cea de-a cincea și cea mai amplă extindere din istoria sa, „Cei 15” din prezent urmând să devină „Cei 25” la 1 mai 2004, și „Cei 27” în 2007, după ce și România și Bulgaria au aderat la Uniunea Europeană. Totodată, în acest an, Convenția privind viitorul Europei va definitiva proiectul unui nou Tratat constituțional, ce va crea cadrul necesar unei funcționări eficiente a Europei extinse. Printr-un efort asumat de Guvernul României, cu sprijinul Delegației Comisiei Europene în România, Ziua Europei va fi din 2003 o sărbătoare a întregii țări, manifestările fiind organizate în București și în toate reședințele de județ, precum și în multe alte localități.

  Cu ocazia Zilei Europei din 2006, în parcul Herăstrău din capitală a fost inaugurat Monumentul părinților fondatori ai Uniunii Europene constând din douăsprezece statui din bronz, reprezentându-i pe cei care au pus bazele comunității europene. Busturile celor douăsprezece personalități pot fi admirate si vizitate pe Insula Trandafirilor din parcul Herăstrău. Va fi sărbătorită intr-un mod original, organizând, la propunerea președinției austriece a UE, dezbateri publice în cafenele celebre din capitalele celor 25 de tari membre ale UE, și ale României si Bulgariei. Va avea loc și o paradă a fanfarelor militare.

 19. magynonymous zice:

  nuP uirap ac un iits ec uircs!

 20. galexandru zice:

  Matei, iti place avatarul meu?

 21. alexandru zice:

  Salut Matei, la mine suma e tot 8.

 22. magynonymous zice:

  Ok!

 23. magynonymous zice:

  Ma asteptam la probleme dificile..!

 24. magynonymous zice:

  Nu-i asa ca a fost o problema foarte usoara?

  • drăgutza madalina zice:

   mie nu mi-a aparut problema. poate ca nu am respectat instruciunile!cine stie…?
   chiar daca a fost usoara e pacat ca nu am reusit sa vad despre ce e vorba!

 25. magynonymous zice:

  Now, your avatar is about Star Wars. It ia veryyy easy!!!

  • pma007 zice:

   I didn’t ask you about my new avatar. I had, before this avatar, One with a watch Timex. Did you see it?
   Don’t you ever change that avatar? It’ s a bit of violence there.

 26. magynonymous zice:

  Marca ceasului meu este Q&Q. Iar celalalt ceas, cu care am venit mai rar la scolala, este marca Casio.

 27. pma007 zice:

  No. I speak English like Magi. You should give me lessons, too!

 28. drăgutza madalina zice:

  nu-i mai scrie atatea comentarii lui magy!!!!!!!!!!!!!!il ajuti sa aiba mai multe comentarii!!!!!!!!!!!nu e de ajuns ca are peste 100???!!

 29. magywho zice:

  Merci pentru URARE si iti doresc tot ceea ce ai gandit cand ai scris coment-urarea pentru mine!

 30. pma007 zice:

  Adevarul este ca puteau fi salvati mai multi oameni. Pe 14 aprilie 1912, la ora 18:30 erau marinari de veghe in gabia vasului. Alte vase au trimis semnale radio cu privire la aisberguri. Marinarii erau siguri ca le vor evita.
  La ora 22:00 era vizibilitate perfecta. Capitanul a decis sa mearga cu 22 de noduri, aproape viteza maxima.
  La 23:30 erau convinsi ca vor evita aisbergurile. vasul putea vira foarte strans.
  Peste zece minute se petrece tragedia. Nu loveste aisbergul frontal. Reuseste sa vireze. Cauza a fost un miraj produs de apa rece a Curentului Labradorlui. Aceasta a facut sa se ridice marea, prin urmare, aisbergul a devenit invizibil.
  La 8 km era vasul Californian. Capitanul declara ca vasul pe care il vazuse era doar un mic petrolier. Cauza: un miraj.
  Mirajele au scufundat Titanicul, speranta unei noi generatii.
  Timp de cateva zile, nimeni n-a stiut daca cei de pe vas care le erau apropiati au supravietuit sau nu. Nici un membru al echipei de garantie nu a supravietuit. I-au salvat, in schimb, pe pasageri.
  Nava s-a rupt in doua si a lovit fundul marii cu 30 de noduri.

 31. pma007 zice:

  In acest text, voi scrie despre Titanic.
  Dimensiuni: 270 m lungime, 11 punti, 53 m latime
  A fost construit la Belfast, in Irlanda de Nord in 1909. Pentru acest vas nu s-au desenat schite, fiindca vasul Olympia era identic, s-au folosit schitele de la aceasta. Fiecare nit de pe vas a fost batut manual.
  In aprilie 1912 avea cel mai bun echipaj din lume. Era cel mai mare obiect care se misca din lume. Putea supravietui oricarui pericol din Atlanticul de Nord. Inafara de unul: aisberguri.
  In timpul constructiei, din getarii din Groenlanda se topeau aisberguri si erau purtati de Curentul Labradorului pana pe rutele navigabile din ocean.
  Era dotat cu saloane, chiar si cu o sala de sport, unde puteai sa joci squash, sa inoti, sau sa te bucuri de echipamentul de canotaj. Dar adevarata valoare era reprezentata de ornamentatie.
  Pe prima punte era o coverta, urmatoarele 5 erau pentru pasageri, ultimele 3 erau pentru motoare si echipaj. Vasul era propulsat de 3 elice gigantice, care produceau 60 000 de cai-putere.
  Pe 10 aprilie 1912 ridica ancora cu destinatia New York. Cantarea 46 000 t. Multi nu stiau ca avusese un incendiu la un buncar. Calatoria dura 7 zile.
  Pe scurt, pe 14 aprilie dimineata s-a scufundat in cam 2 ore si 40 min. Au fost inundate 5 compartimente, adica 30 m. Putea rezista cu doua compartimente de oriunde sau cu primele patru inundate, dar nu cu cinci. A lovit aisbergul cu o forta de 2 700 000 de kilojouli.
  Au murit 1 517 oameni, au fost salvati doar 700.
  In 1984 i s-a descoperit epava. in ’97 James Cameron a primit un Oscar pentru film.

 32. pma007 zice:

  Poate acum descopera toata lumea cum iti iei un avatar. Nu va mai fi tare.

 33. miclausrebecca zice:

  PMA 007 mi-am facut si eu un avatar ! A fost simplu!

 34. REBECCA E FERICITA zice:

  Cum l-ai facut?Vreau si eu un avatar!

 35. MADY!!!!!!!!!!! zice:

  TE FELICIT PENTRU REZULTATUL OBTINUT LA CONCURSUL ,,FII INTELIGENT LA MATEMATICA” . BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 36. Aly zice:

  Te potrivesti cu Laura -ochii de catelus sau cum a spus mada de dulau!

 37. MADY!!!!!!!!!!! zice:

  AI OCHI DE CATELUS!!!!!!!!!!!!^_^ ^_^
  PARDON!
  ai ochi de dulau(un catelus mai mare)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. Aly zice:

  Esti asa de rapid in sensul ca termini foarte repede!!

 39. MADY!!!!!!!!!!! zice:

  matei, dar tu nu ai compus nici o poezie?

 40. MADY!!!!!!!!!!! zice:

  eu cred ca tu esti cel mai bun la matematica din clasa!!!!!!!!!i-ai intrecut pe toti!!!!!!!!!!!!
  la interviul de la biserica doamna invatatoare a spus sa sa stai in fata dar tu n-ai ascultat!!!!!!!!!!!!!

  • MADY!!!!!!!!!!! zice:

   multumesc pentru comentariul pe care mi l-ai trimis, dar totusi, recunosc ca sunt buna la limba romana, dar nu cea mai buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   cred ca la concursul,,comunicare si ortografie” am gresit multe!!!!!!!!!

 41. Fecioru Bogdan zice:

  Matei, tu esti un copil mereu vesel si dornic de invatatura. Se vede ca la ora de sport esti foarte bun. Poate ca intro zi il vei intrece pe Andrei H. Se vede ca ti-ai facut prieteni noi. Apropo, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun venit in clasa noastra!!!!!!!!!!!

 42. andronache stefan zice:

  Apropo îmi place mult poza aceea în care ții diploma in mână, ești foarte serios!

 43. andronache stefan zice:

  Matei, ai învățat poezia „Iarna pe uliță”?

 44. CRISTEA LAURA 01 06 2001 zice:

  Câte medalii ai? Eu am 8.

  • MADY!!!!!!!!!!! zice:

   ai 8 medalii, laura????????????????////
   m-ai intrecut eu am 5 , dar totusi mai trebuie sa primesc doua de la evaluare in educatie si una de la euclid.
   tu mai trebuie sa plimesti ceva?

   • laura zice:

    Da!!!!!!!! Încă una de la evaluare în educaţie. Acum o am. Eu le-am numărat doar pe cele de la şcoală iar în momentul de faţă cu tot cu una de la dansuri am 10!!!!!!!!

 45. RARESH zice:

  Oh,vechea noastra unifoma…

 46. RARESH zice:

  Ce mai faci??????Nu te-am mai vazut de o zi.Sa nu te sperii cand vei vedea calendarul nostru!

 47. Chirilă Octavian zice:

  Buna Matei. Ce mai faci, cum ai petrecut sarbatorile de iarna. Îţi urez un nou plin de bucurii şi împliniri.

 48. Andrei D. zice:

  Şi să şti că mereu vei fi unul din cei mai buni prieteni ai mei!

  P.S. :Scuze,iarăşi,că nu ti-am spus:LA MULŢI ANI ŞI UN AN NOU FERICIT!!!!!!!!!!

 49. Andrei D. zice:

  salut Matei!Scuze că nu am comentat până acum,dar,oricum,BINE AI VENIT LA NOI ÎN CLASĂ!!!

 50. enache marius zice:

  Matei, de cand ai venit in clasa noastra ai dat dovada ca esti cel mai inteligent baiat,un coleg foarte bun si ascultator. Sunt sigur ca ai fost tot timpul un astfel elev.Tine-o tot asa!!!

 51. Magy zice:

  Multumesc pentru urare!

 52. Casy zice:

  SARBATORI FERICITE , MATEI !!!

 53. F Bianca zice:

  Bun venit la noi in clasa!!!

 54. ALEXANDRA zice:

  BUNAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 55. LAURA zice:

  ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^ ^ _ ^

 56. LAURA zice:

  Bine ai venit la noi în clasă. Îţi urez bun venit şi la învăţătură dacă se poate să o înteci pe Patty.

 57. Matt zice:

  Va multumesc frumos, doamna invatatoare. Voi incerca sa fiu la fel in continuare… sau chiar mai bun.

 58. anahodoroaba zice:

  Bine-ai venit in clasa noastra, Matei! Speram sa te menţii la înălţime pe tot parcursul anului şcolar. Până acum ne-ai demonstrat ca esti un baiat foarte serios, foarte inteligent şi un bun coleg.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s