Primăvara

Frumuseţea Primăverii

Baba Iarna i-a lăsat Primăverii ca moştenire tronul fermecat şi stăpânirea lumii timp de trei luni: martie, aprilie, mai. Acum, că Zâna Primăvară este la putere totul este o albă sărbătoare de pace. Pomii înfloriţi le acordă florilor primăverii permisiunea să-şi dezlănţuie parfumul ameţitor pe pajiştea-nverzită. Soarele străluceşte pe cerul ca florile de nu-mă-uita şi te face să crezi că eşti pe plajă, deşi eşti în minunatul paradis al Primăverii.
Mieluşeii şi-au găsit noi prieteni de joacă. Copiii veseli zburdă alături de miei pe splendidul covor de flori al minunatei Primăverii.
În luna iunie Zâna Primăvară va trebui să plece pentru a veni Regina Vară, care va fi detronată de Toamnă. Insă Primăvara va reveni triumfătoare după Iarna aspră.
Să ne bucurăm de acest fermecător anotimp care este Primăvara !!!!!!!

DRUGĂ RAREŞ

A venit primavara!
Copacii au inflorit, au aparut narcisele si lalelele multicolore iar timpul este din ce in ce mai calduros.
Babele care si-au scuturat cojoacele in luna martie sunt acum o amintire.Prezenta soarelui este de mai lunga durata acum, iar ploile sunt mai rare si mai calde.
Este timpul sa ne bucuram de vremea calda de afara si sa iesim in grupuri zgomotoase la joaca!
Natura s-a trezit la viata iar hainele groase sunt puse la pastrare pentru cand vor fi necesare.

                                                                                                               Rebecca

Împãrãtia primãverii

                                                 Patricia Iftimie

O! Ce frumusete!  Primãvara isi etaleaza cu gingãsie minunãtiile! Pajiste verde, cât de frumos îmbii tu peisajul! Nu-mi vine sã cred!

 Mã uit la cerul ca florile de nu-mã-uita si apoi coborând iar privirea vãd cã mieii zburdã, iar copiii veseli îi privesc ca pe niste nori pufosi pe dealuri.Florileprimãverii parfumeaza mirificul tablou… Si o! pomii infloriti! Totul este o albã sãrbãtoarede pace!

 Soarele trimite raze calde care mã îmbie sã ies afarã. O, cât imi doresc sãzburd printre petalele plãpânde! Îmi pare rãu, dragã cititorule, dar trebuie sã plec.

Armonie-iftimie Patricia Doc1

Peisajul feeric ma atrage!


Zi de primavara

                           Daria Avarvarei
E superb!Soarele stralucesce pe cerul ca florile de nu-ma-ita si-mi mangaie fata. Mantia racoroasa a Iernii se topeste vazand cu ochii dezgolind umerii verzi ai pajistei.Mugurii copacilorstausa rupa incatuarea gerului lasand in libertate florile pri-maverii.
Copiii fericiti petrec cat mai mult timp in aer liber admirand pomii infloriti ca o alba sarbatoare de pace.
Pasarile ciripesc vesele pe la ferestre in timp ce gazele isi dezmortesc piciorusele sub adierea blanda a aerului primavaratic.
Mie imi place mult primavara pentru ca este anotimpul reinvierii naturii!

E primăvară!

Alexandra Bâlă

O albă sărbătoare de pace stăpâneşte natuta. în împărăţia primăverii. Toţi suntem încântaţi de venirea păsărilor călătoare.

Cerul ca florile de nu-mă-uita atrage rivirea tuturor copiilor. Aceştia aleargă fericiţi  pe pajiştea întinsă a pământului verde.. Toţi cântă şi dansează „Samba florilor”.

Pe iarba crudă de la ţară, mieii zburdă fericiţi. Copiii sunt atraşi de parfumul florilor.

Hai sănu uităm şi de pomii înfloriţi ! Ei sunt semnul care ne convinge că primăvara a învis.

Nopţile în care asculţi trilurile  dumnezeieşti ale păaărilor sunt nopţi de poezie.


Primavara a sosit!

Bianca Farauanu

In sfarsit! Iarna cea grea a plecat, iar primavara, alba sarbatoare de pace a sosit! Toti copiii au iesit afara pentru a se juca, aculege florile primaverii si multe altele.
Bineinteles ca fiecare anotimp are farmecul lui. Niciun anotimp nu este mai urat sau mai frumos decat altul, cu toate ca primavara natura reinvie, mieii zburda si sunt foarte multi copii fericiti. Dar ce? Iarna nu sunt copii fericiti? Cum sa nu! Normal ca sunt!
Anotimpul meu preferat este primavara, deoarece pe 26 martie este ziua mea de nastere, dar totusi si pentru ca cerul ca florile de nu-ma-uita si senin ma farmeca, nu ca iarna, toata pajistea era acoperita cu zapada, nu cu flori.
Deci, va sfatuiesc sa va bucurati ca a sosit primavara, astfel zana primaverii va fi foarte bucuroasa

Primavara

Primavara a sosit,
Ghioceii au inflorit,
Soarele pe cer zambeste,
Randunica ciripeste.
Ogorul a-nverzit,
Caci zapada s-a topit,
Vantul mai caldut adie,
primavara-i bucurie.
Copacii se-mbraca in flori,
Natura zambeste in mii de culori,
Cu totii zambim si ne bucuram,
Primavara cu drag o cantam.
Casandra Aanei

Totul s-a schimbat

Laura Cristea

Ieri, totul era amorţit şi în aşteptarea unui semn. Astăzi, totul s-a schimbat. A fost echinocţiul de primăvară. Ziua începe să fie mai mare decât noaptea iar natura se bucură de razele calde şi blânde ale soarelui.

Copiii fericiţi oferă mamelor frumoasele flori ale primăverii, iar pe pajişte, mieii zburdă sub privirile pomilor înfloriţi, dând impresia unei albe sărbători de pace.

Acest spectacol este urmarit de pe cerul ca florile de nu-mă-uita de către soare, care prin razele lui invită toate fiinţele şi natura ce le înconjoară să strige: „A sosit primăvara !”

 

 


A venit primăvara

Primăvara a sosit şi odată cu ea pământul amorţit se trezeşte la viaţă. Soarele palid trimite raze calde printre ramurile copacilor.

Iarba cea verde începe să crească iar ghioceii îşi sună veseli clopoţeii. Păsările călătoare se întorc la noi în ţară, iar cântecelele lor ne bucură că a venit primăvara. Pe câmpuri şi pe dealuri primăvara aduce multe flori multicolore iar ursul iese din bârlogul său cel caăduros.

În acest anotimp zilele sunt mai lungi iar nopţile mai scurte. Parfumul florilor adună multe albine harnice iar fluturii se bucură de miresma florilor.

Oamenii încep să-şi puna răsadurile în pământul umed iar copacii se bucură că sunt curăţaţi şi îngrijiţi. Copiii sunt bucuroşi şi vrăjiţi de frumuseţea văzduhului şi se joacă voioşi în natură.

Autor

Chirilă Octavian

Alba sarbatoare de pace a revenit. Florile primaverii sunt multicolore. Copiii  fericiti le culeg facand buchete minunate pentru mamele lor.
Cerul este ca florile de nu-ma-uita. Copiii s-au intins pe pajiste tinandu-se de maini. Ei se uita la cer . Pajistea cea verde si plina de flori râde la soare.. Pomii au inflorit. Ei au flori frumoase si inmiresmate cu tot felul de parfumuri. Mieii zburda fericiti pe pajistea plina de flori.  Copiii alearga dupa miei sa-i mangaie. Mieii au lana frumoasa si moale. Copiii au spus fericiti: “Iubim primavara!”

Bogdan Fecioru

 

Primăvară

Cerul de culoarea florilor de nu-mă-uita, încălzit de razele aurite ale soarelui, anunţă o zi frumoasă de primăvară.
Câmpurile pline de flori înmiresmate aşteaptă copiii fericiţi că iarna a plecat.
Pe pajişti,mieii zburdă veseli, dornici de joacă, păsările aduc cântecul şi voia bună şi oamenii sunt mai bucuroşi.
În poiană, florile au aşternut albă sărbătoare de pace, iar mireasma lor urcă în înalturi acoperind sufletele noastre.
Toată natura participă la întreaga sărbătoare a primăverii!

Teodora Radu

Era o zi cu soare, o zi fermecătoare. Păsările se întorc din alte ţări, de soare pline. Codrii cei lipsiţi de voi plâng vânturile line, caldele ploi se întrec venind spre noi, dar tot e veselie în a noastră ţară. Este o altă sărbătoare de pace în această zi. Copiii se întrec unul câte unul spre parcuri. Pe pajişte se simte veselia copiilor prin râsete şi jocuri. Copiii îmbrăcaţi de sărbătoare fac coroane pentru mieluşei din florile primăverii. Pomii înfloriţi privesc bucuroşi mieluşeii, copiii şi florile. Mieii zburdă de veselie, sunt fericiţi că a venit primăvara. Cerul ca florile de nu-ma-uita înveseleşte atmosfera cu seninătatea lui.
Mingea de foc pe care o numim soare nu ne încalzeşte asa ca vara, dar suntem bucuroşi că măcar a venit să ne anunţe că primăvara a venit. Toţi suntem bucuroşi de venirea primăverii şi toţi copiii vor să sărbătorească că pot auzi din nou trilurile păsărilor, ale acelor comori cu pene de aur pe care le numim păsări. Cel mai frumos anotimp, este primăvara!

Ştefănescu Bianca

9 răspunsuri la Primăvara

  1. F Byuta zice:

    Cam asa a sosit primavara

    Zapada s-a topit,
    Astfaltul e poleit,
    Tare am alunecat
    Cand din casa am plecat!
    M-am distrat tare de tot
    Ca pe gheata merg cum pot.
    Cu toate c-am demult patine
    Pe damburi nu merg prea bine
    Asta este povestea mea
    Sper ca v-am amuzat cu ea!

  2. F Byuta zice:

    O primavara fericita!

  3. Casy zice:

    O primavara frumoasa !!

  4. Laura zice:

    Pentru a o vedea colegii???????????????????????

  5. Laura zice:

    De ce ai scris această pozie????????????????????????????????????????

  6. RARES DRUGA zice:

    A ieşit răchita-n drum.
    Ce-o mai fi şi asta, oare,
    Că-i din cap până-n picioare
    Numai motocei de scrum?…

    Cu mlădiţele plecate,
    Stă pe loc şi se socoate:
    S-ar întoarce – nu mai poate,
    S-ar ascunde –
    N-are unde!

    I-e ruşine de copii,
    Ca din mugurii-aurii
    I-au ieşit, în loc de flori…
    Mâţişori!

    (Matisorii, de Otilia Cazimir)

  7. F Bianca zice:

    si mie!

  8. Laura zice:

    ÎMI PLAC TOATE COMPUNERILE

Lasă un comentariu