Evenimente

Vineri, 7 octombrie a fost ultima zi cu soare cald si primitor! Am fost in excursie la Magura împreună cu clasa a II-a C, clasa doamnei învăţătoare Ciurea Georgeta.. Ne-am urcat printre hăţişuri să dăm mâna cu soarele. Apoi am descoperit la Hanul Magura un parc de joacă pentru copii foarte frumos. Ce repede a trecut timpul!!!!!!Voiam sa mai stam, dar ne asteptau părinţii la şcoala. Am avut parte şi de o interesantă lecţie de geografie, şi de o frumoasă lecţie de ştiinţe pe aceste meleaguri de poveste.

Sâmbătă, 1 octombrie 2011, începând cu ora 11:00, la Foişorul din Parcul Trandafirilor, va avea loc deschiderea anului şcolar 2011 – 2012 la Palatul Copiilor Bacău.

Într-un cadru festiv, vor fi prezentate copiilor, părinţilor şi invitaţilor prezenţi, activităţile extraşcolare ce se vor desfăşura în cadrul cercurilor de la Palatul Copiilor cât şi cadrele didactice ce vor coordona aceste activităţi.
În cadrul festivităţii de deschidere, vor avea loc spectacole de muzică uşoară, populară, demonstraţii de judo, expoziţii de pictură şi artă textilă, curse de karting, oferite de copiii ce frecventează cercurile din cadrul Palatului Copiilor Bacău.

Cu o tradiţie de peste 50 de ani de la înfiinţare, cu profesori experimentaţi şi pasionaţi, cele 17 cercuri din 
diverse domenii de interes, sunt astfel gândite încât să suscite interesul oricărui tânăr. Activităţile Palatului Copiilor Bacău se adresează atât elevilor cu aptitudini şi talente specifice în diverse domenii cât şi celor care pot descoperi aici o ofertă generoasă şi atractivă de petrecere a timpului liber concretizată în: 

HANDBAL – Prof. Radu Ghiciuşcă 
SANITARII PRICEPUŢI – Prof. Laura Magdalena Ghinea
JUDO – Prof. Chelariu Aurel şi Prof. Manole Constantin MUZICA POPULARĂ – Prof. Mihai Bârjoveanu
MUZICĂ UŞOARĂ & FOLK – Prof. Claudiu Filip şi Prof. Emil Iftimie
• canto muzică uşoară, tobe
• chitară, pian

CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIR ENGLEZĂ – Prof. Andreea Băncilă GRAFICĂ & PICTURĂ ICOANE – Prof. Bandi Cristian
PICTURĂ / DESEN / ICONOGRAFIE – Prof. Adriana Busuioc
PICTURA DE ŞEVALET – Prof. Făcăoaru Dorel
ARTĂ TEXTILĂ – Prof. Grecia Emma Camelia
INFORMATICĂ / RADIO CLUB – Prof. Gabriel Cicerone Zaharia 
ELECTROTEHNICĂ – Prof. Monica Bortoş
EDUCAŢIE RUTIERĂ / KARTING – Prof. Eugen Diac
TEATRU (actorie, regie, păpuşi, creaţie literară) – Prof. Gheorghe Balint
PROTECŢIA MEDIULUI – Prof. Dumea Nela
DANS MODERN & ŞAH – Prof. Petrică Radu 
DESING VESTIMENTAR – Prof. Gârbea Oana

Oferta educaţională prezentată de Palatul Copiilor Bacău, se referă la descoperirea, dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor şi a talentelor copiilor, modelând personalitatea tinerilor orientându-i spre viaţa socială şi carieră.

Natatie / CN 10 ani: Podium complet14/06/2011

Rares Druga, campion natatie

Aur, argint si bronz pentru delegatia SCM Bacau la „nationalele” U10 de la Arad. Campion in proba de 50 m spate a devenit Rares Andrei Druga, care a parcurs bazinul in 36:09 secunde (urmat la 36:56 de bucuresteanul Robert Popescu).
Acelasi inotator a urcat pe treapta a doua a podiumului la 50 m fluture (34:93), fiind intrecut de Popescu (34:54). Alte doua medalii au fost cucerite in probele de stafeta de Andrei Mocanu, Alexandru Lupu, Rares Druga, Alexandru Pojoreanu: argint la 50 m liber, respectiv bronz la 50 m mixt. Din lotul bacauan au mai facut parte Alina Cojocaru si Patricia Iftimie. Sportivii pregatiti de Adrian Negru si Iulian Matei au acumulat 50 de puncte in ierarhia generala, clasându-se pe locul al IV-lea in lista celor 45 de echipe participante la CN. (Dana P.)

                                                                Sursa> Ziarul „Desteptarea”

      La Ocna-Mures

În periada 20-23 mai 2011,un grup de copii din clasa noastră însoţiţi de învăţător au aparticipat, la invitaţia Şcolii „Lucian Blaga ” din Ocna -Mureş , la activităţile celei de-a doua etape din cadrul proiectului interzonal „Tradiţii şi spiritualitate”. Am avut prilejul de a cunoaşte plaiurile ardeleneşti, de a învăţa că numai cu dăruire, cu pasiune se poate ajunge la succes. Copiii şi dascălii de la Ocna-Mureş au ceva divin în tot ceea ce fac. Ne-au demonstrat ca, indiferent de situaţia materială, omul este optimist, primitor, harnic şi cu o mare iubire de ţară.

 In cadrul Proiectului Interjudetean „Traditie si spiritualitate”, Colegii si elevii din scolile inscrise in acest proiect( Bacău, Năvodari, Brăila, Petrila)  au fost asteptati pentru a cunoaste obiceiurile traditionale din zona.
Programul intalnirii:
Vineri, 20.mai
-sosirea, cazarea copiilor si a dascalilor
-ora 16,15- Urarea de „Bun venit!” in cadru oficial
-ora 17- spectacol, „Traditie si spiritualitate pe Valea Muresului”
-ora 19- masa de seara
Sambata, 21. mai
-ora 8,30, masa de dimineata
-ora 9,30- excursie „In tara traditiei ardelene”
-ora 19- masa de seara
Duminica, 22 mai
-ora 8, 30, masa de dimineata
-preluarea elevilor, conducerea invitatilor
„Ramas bun, prieteni!”

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Excursie la Iasi

Noi pe data de 18.05.2011. adica miercurea viitoare vom merge in excursie la Iasi.
Acolo putem vizita: ” Casa Memoriala Vasile Pogor” , “Statuia lui Vasile Alecsandri” langa Muzeul National, ” Statuia lui Mihai Eminescu” , ” Statuia lui Gheorghe Asachi” , “Statuia Independentei” , ” Statiunea balneo- climaterica Nicolina” , ” Piata Unirii” , ” Muzeul Mihai Eminescu” , ” Casa Mitropolitului Dosoftei” , ” Parcul Copou- TEIUL LUI EMINESCU” si multe altele. Abia asteptam sa luam cunostinta cu faimosul oras.

                                                              Arianna


Ziua Cartilor pentru copii

Vineri, 1 aprilie am sarbatorit la Biblioteca Judeteana “Ziua Cartilor penrtu copii”. Este insa pe data de 2 aprilie deoarece atunci se nascuse cel mai mare povestitor pentru copii, Hans Christian Andersen.
La biblioteca, doamna bibliotecara Atena Zara si domnul Eugen Sendrea ne-au vorbit despre carti, scriitori si chiar am aflat ca ea si colegul ei sunt scriitori si au publicat cateva carti.
Dupa ce am plecat ne-am oprit putin in parc si am sarbatorit “Ziua Cartilor pentru copii” asa cum stiu doar copiii, distrandu-ne!
Am sarbatorit pe cinste!

                                                                    Pati

 

Astazi 1 aprilie am fost in Parcul Cancicov, impreuna cu doamna invatatoare, colegii, clasa  I de la doamna Ciurea si clasa a III-a B de la doamna Badarau.
Prima data am fost la Biblioteca Judeteana ,,Costache Sturza”. Acolo am intalnit doi scriitori minunati.L-am vazut pe domnul Eugen Sendrea si pe doamna Atena-Maria Zara. Aceata ne-a prezentat multe carti pentru copii.Ea ne-a si recomandat sa ne facem permis de biblioteca.
A doua oara am fost la locul de joaca , a fost minunat.
Aceasta zi a fost cea mai tare!!

                                   Alexandra

Joi, 17 martie 2011, a avut loc si in scoala noastra „Concursul de comunicare si ortografie”. Asteptam cu interes numele celor care au reusit sa se califice la etapa judeteana (etapa ce coincide cu etapa nationala).

 

La tara
Eu la tara ieri am mers,
Si-n natura am scris un vers.
In gradina am intrat
Pe bunici i-am ajutat,
Am sapat si am greblat,
Salata am semanat.
Pe spanac l-am alintat,
Pe copaci i-am curatat,
Cu drag crengi am adunat
Si cu roaba le-am carat.
Din natura am respirat
Aerul cel mai curat

Duminica, 3 aprilie-Alexandru G

Reclame

34 de răspunsuri la Evenimente

 1. RaReSh zice:

  azi a fost ultima zi de scoala!!!!!:)

 2. Aly zice:

  Maine 19.06.2012 mergem in excursie.

 3. ASTAZI,17.06.2012,AM PARTICIPAT LA CANCURSUL „EVALUARE IN EDUCATIE” ETAPA COMPETITIONALA LA ROMANA!

 4. Patty zice:

  Ieri, 9 iunie 2012, sapte copii din clasa noastra, printre care si eu am dat examenul de admitere in clasa a V-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri”. Speram sa avem cele mai bune rezultate sa vada si ei ce copii sunt la Scoala 10! 🙂

 5. vero zice:

  Duminica 10 iunie 2012 am participat la concursul ”ARTIS DAIO DANCE FESTIVAL SUMMER 2012”. Impreuna cu partenera mea Stefi am obtinut locul 1.Echipa noastra s-a numit Puppetier.

 6. magynonymous zice:

  Duminica, 22 aprilie 2012, la Sala Sporturilor va avea loc un concurs de aero-modele. Incepe la ora 9:00 si se termina la ora 14:00.

 7. Ary zice:

  Miercuri, 7 martie 2012, vom merge la biserica si vom participa la „SFANTA TAINA A MASLULUI”

 8. Casy zice:

  La fel ca Laura,am participat la concursul ,,CUPA BACAULUI” la inot . Am participat la probele de 50 m. KRAUL (LIBER) si 50 m. BRAS.
  La proba de 50 m. KRAUL am scos timpul 44 de secunde si 27 sutimi.
  La proba de 50 m. BRAS am scos timpul 55 de secunde si 3 sutimi.
  A fost cocurenta foarte mare deoarece au fost foarte multi copii din mai multe orase ale tarii.

 9. LAURA zice:

  Am greşit la început. În loc să scriu 29.10.2011 şi 30.10.2011 am scris 30.10.2011 şi 31.10.2011. Vă rog să mă iertaţi.

 10. LAURA zice:

  Sâmbătă 30.10.2011 şi duminică 31.10.2011 la Bazinul de Înot Bacău va avea loc concursul ” Cupa Bistriţei -ediţia a IV-a” la care vor participa : Laura, Casy, Patty şi Rareş. Le dorim mult succes!

  • Casy zice:

   De fapt este ,,Cupa Bacaului” editia a IV-a.
   Noi speram sa aducem rezultate bune clubului ,,CSM Bacau”.

  • LAURA zice:

   Am participat sâmbătă 29.10.2011 la proba de liber „craul” 50 metri la care am scos 44 de secunde şi 37 de sutimi.Sunt mulţumită de cât am scos dar pentru a câştiga medalie trebuie să muncesc mai mult şi să-mi îmbunătăţesc timpii. După-miază voi participa la proba de spate.Vreau să scot un timp mai bun decât la celelalte ediţii.Uraţi-mi succes.

  • LAURA zice:

   La proba de spate pe 50 de metri am scos 50 de secunde şi 53 de sutimi. Puteam să scot şi mai bine dar pe la 45 de metri am început să obosesc.Eu şi părinţii mei suntem mulţumiţi.

  • LAURA zice:

   Astăzi, 30.10.2011 împreună cu grupul ” cultură şi civilizaţie engleză ” de la Palatul Copiilor la care sunt înscrisă, vom prezenta la Real de la ora 16:00 un spectacol de Halloween.

 11. RARESH zice:

  DRAGI COLEGI, ASTAZI, 9.09.2011, ESTE O ZI SPECIALA,DEOARECE ESTE ZIUA DOAMNEI INVATATOARE!!!!!!!!!!!! NOI ,CLASA A IV-A A ÎI URAM ”LA MULTI ANI”!
  II MAI DORIM SA AIBA IN CONTINUARE RABDARE CU ”PROSTIOARELE SI GLUMITELE” PE CARE LE MAI FACEM.
  UN AN SCOLAR USOR!

 12. Casy zice:

  Pe data de 24 iulie a inceput campionatul mondial de inot.El este dat pe TVR2 in direct din Shanghai , China.
  La acest campionat participa si doi campioni romani.
  Concurenta este foarte mare .Multi participanti vor sa ia un loc pe podium.
  Campionatul se termina pe data de 31 iulie.

 13. Arianna zice:

  IN TABARA

  Noi pe data de 25:06:2011, adica maine vom merge in tabara la Durau. Ne vom intalni in fata stadionului la ora 08:30 si de acolo vom pleca cu autocarul. Vom dansa, vom face excursii, vom face foc de tabara, vom canta, vom picta icoane pe sticla si vom mai face din hartie animale.
  NE VOM DISTRA PE CINSTE!
  Arianna

 14. madalina zice:

  este 1 iunie ziua copiilor. azi vom merge pe stadion, la primarie vom participa la multe activitati toate aceste lucruri le vom face costumati. yuppy!!!!!!!!!!!!
  LA MULTI ANI COPIILOR!!!!!!
  DRAGI COLEGI SI PRIETENI,
  CU OCAZIA ZILEI DE 1 IUNE VA UREZ TOT BINELE DIN LUME.
  CU DRAG PRIETENA
  SI COLEGA VOASTRA BUNA
  MADALINA

 15. laura zice:

  am luat 100 puncte la Evaluare în educaţie

 16. LAURA 2001 zice:

  Mâine plec la Ocna Mureş.

 17. Casy zice:

  SAMBATA,14 MAI AM PARTICIPAT LA CONCURSUL „EVALUARE IN EDUCATIE”
  CE FRUMOS A FOST!!!!

 18. Casy zice:

  ASTAZI, 9 MAI ESTE ZIUA EUROPEI.

 19. Casy zice:

  Astazi 4 mai 2011 m-am intalnit cu Arianna,Bianca F. si Teodora.
  Ce bine ne-am distrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. daria zice:

  CAMPIOANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Eu ,pe data de 30.04.2011,am castigat un PODOMETRU de la radio ITSY BITSY(fregventa copilariei).Am sunat la radio la emisiunea MASTERII ,unde mi-a pus cateva intrebari Mastera:”UNDE A MERS LIZUCA?” SI „CUM SE NUMESC OAMENII CARE ASCULTA MUZIA CLASICA? MELOMANI SAU MELOMANICI?”
  Am raspuns corect la ambele intrebari si am CASTIGAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PODOMETRU=APARAT MIC CARE MASOARA CATI PASI FACI INTR-O ZI
  SI MAI NR. CATE CALORI AI ARS.

 21. FECIORU BOGDAN zice:

  MULTUMESC DE COMENTARIU DAR SA STII CAEU NU SUNT LENES!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DEUNDE TI-A VENIT IDEEA ASTA????????????????????

 22. alexandru zice:

  Comentariul de mai sus a fost adresat lui Bogdan.

 23. alexandru zice:

  Bogdan, de ceva timp te-ai mai cumintit si asta imi place. Sa ramai tot timpul asa de cuminte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s