D Andrei

 

Cine sunt eu?

Cine sunt eu?
E, totuşi, greu
Sa te descrii…

Nu sunt Icar
Cel cu aripi de ceară
Deşi mi-ar plăcea
Să zbor din când in când
Fără să cad.

Poate că sunt
Cosmonaut,
Plutind printre stele,

Fulg de zăpadă,
Zburând
Pe aripi reci de vânt

Poate că sunt
Aviatorul
Care trăieşte mereu
Pentru ultimul zbor

Nu sunt, însă,
Nimic din toate acestea.
Sunt doar copilul
Care învaţă să devină
OM.

Sunt doar un copil care
Învaţă
În fiecare zi
Să iubească,
Să respecte,
Să înveţe,
Să viseze,
Să aibă incredere,
Să nu uite…

Cred că acesta sunt eu.

99 de răspunsuri la D Andrei

  1. Andrey zice:

    Hei stiti ce?La Alecsandri e destul de bine pana acum si ne descurcam toti!Am luat numai note bune si deja am intrat in ritm!!Mi-e dor de voi toti!Succes in continuare!!!!

  2. Andrey zice:

    pentru toti cei care imi sunt prieteni sau nu…merge cam greu si se blocheaza uneori dar se poate asculta!Va rog ascultati!!!

  3. Andrey zice:

    Ce spuneti de datele scrise, daca le-ati citit?

  4. Andrey zice:

    Imi merge asa incet interneul,ca nu pot nici sa imi schimb avatarul!CE AIUREA!!!

  5. Andrey zice:

    Pe 7 decembrie 1971,Pearl Harbor a fost atacat de japonezi.Iata cateva detalii:Într-o dimineață de duminică, în decembrie, avioane de luptă japoneze au lansat un atac surpriză asupra forțelor armatei americane din Pearl Harbor, soldat cu moartea a 2380 de bărbați, femei și copii. Au fost scufundate, avariate sau grav avariate navele: USS California, USS OKlahoma, USS Maryland, USS West Virginia, USS Tennessee, USS Arizona, USS Vestal, USS Nevada, USS Utah, USS Shaw, USS Pennsylvania și multe alte nave ușoare. Declarația de război a Japoniei a sosit cu o oră după terminarea atacului.

    • Andrey zice:

      Apropo de bombardamentul american:
      North American B-25 Mitchell a fost un bombardier mediu bimotor produs de North American. A folosit cu efect devastator împotriva țintelor germane și japoneze în fiecare teatru de operațiuni al celui de-al Doilea Război Mondial. Avionul a fost numit „Mitchell” în onoarea generalului Billy Mitchell, un prim pionier al puterii aeriene și un susținător al unei forțe aeriene independente a Statelor Unite. B-25 Mitchell este singurul avion militar american numit după o persoană anumită.
      B-25 Mitchell a devenit faimos ca fiind bombardierul folosit în Raidul Doolittle din aprilie 1942, în care 16 bombardiere B-25B, comandate de faimosul lt. col. Jimmy Doolittle, au decolat de pe portavionul USS Hornet și au bombardat cu succes Tokyo și alte orașe japoneze.
      [modificare]Variante

      B-25A: Includea rezervoare de combustibil cu sisteme de asigurare a etanșeității, blindaj pentru echipaj și o stație de luptă îmbunătățită pentru mitraliorul din turelă.
      B-25B
      B-25C
      B-25D
      XB-25E
      XB-25F-A
      XB-25G
      B-25G
      B-25H
      B-25J
      CB-25J: Versiune de transport utilitar.
      VB-25J: Un număr de bombardiere B-25 au fost transformate în avioane de transport VIP și de stat major.

      • Andrey zice:

        America e o tara plina de avioane:

        F-35 Lightning II (evoluat din modelul X-35 Joint Strike Fighter ) este un avion militar de asalt monoloc, cu un singur motor, multirol care poate executa misiuni de tip CAS, bombardare strategică și lupte aeriene, dezvoltat în urma Programului Joint Strike Fighter. Este proiectat de SUA, Marea Britanie și alți parteneri guvernamentali.Variante constructive:

        F-35A, cu decolare și aterizare normală (CTOL) variantă care va înlocui avioanele F-16 Fighting Falcon și A-10 Thunderbolt, ale USAF începând din 2011.
        F-35B, cu decolare scurtă și aterizare verticală (STOVL) variantă care va înlocui avioanele AV-8 Harrier II ale U.S. Marine Corps (USMC), Harrier GR7/9 ale Royal Air Force (RAF) și Sea Harriers ale Royal Navy (RN), începând din 2012.
        F-35C, versiune pentru portavioane care va înlocui avioanele F/A-18 Hornet (doar variantele A/B/C/D ) ale U.S. Navy (USN), începând din 2012.
        [modificare]Specificații

        [modificare]Caracteristici generale
        Echipaj: 1
        Lungime: 50 ft 6 in (15.37 m)
        Anvergura aripii: 35 ft 0 in (10.65 m)
        Înălțime: 17 ft 4 in (5.28 m)
        Suprafață portantă: 459.6 ft² (42.7 m²)
        Masa (gol): 26,000 lb (12 t)
        Masa (echipat): 42,000 lb (19 t)
        Masa maximă la decolare: 50,000 lb (23 t)
        Motor: 1× Pratt & Whitney F135 afterburning turbofan, (177 kN)
        [modificare]Performanțe:
        Viteza maximă: Mach 1.6 (1,200 mph, 2000 km/h)
        Viteza de croazieră: Mach (mph, km/h)
        Raza de acțiune: 620 miles (1000 km)
        Plafon operațional: 48,000 ft (15 000 m)
        Rata urcării: ~40,000 ft/min (200 m/s)
        Încărcarea aripii: 91.4 lb/ft² (446 kg/m²)
        [modificare]Armament
        1 tun GAU-12/U 25 mm montat în interior cu 180 gloanțe la F-35A și cu 220 gloanțe la F-35B și F-35C.
        Armament aer-aer: rachete AIM-9 SIDEWINDER, AIM-120 AMRAAM, AIM-132 ASRAAM.
        Armament aer-sol: Joint Direct Attack Munition (JDAM) — 2,000 lb (910 kg), Joint Standoff Weapon (JSOW), Small Diameter Bombs (SDB) , rachete anti-blindaj Brimstone , Cluster Munitions (WCMD) și AGM 88 HARM (High Speed Anti-Radiation Missile)

        Tare 😀

      • Andrey zice:

        Sa revenim in Europa…cu niste date despre avioanele noastre,ca nu doar americanni fac avioane. Sa incepem:Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare cu motor dublu. Acesta este proiectat și construit de un consorțiu de trei companii partenere distincte: Alenia Aeronautica, BAE Systems și EADS ce lucrează prin intermediul unei companii susținătoare Eurofighter GmbH, care a fost formată în 1986. Proiectul este gestionat de către NETMA (NATO Eurofighter and Tornado Management Agency – Agenția de Gestionare a Eurofighter și Tornado NATO), care acționează în calitate de prim client. Încă din 1979, au început studiile în ceea ce ar deveni Eurofighter Typhoon.
        Producția de serie al Eurofighter Typhoon este în curs. Aeronava a intrat în serviciu cu Forțele Aeriene Regale-Marea Britanie (Royal Air Force), neamțeasca Luftwaffe (Jagdgeschwader 74), Forțele Aeriene Italiene și Spaniole. Austria a achiziționat 15 avioane Typhoon și Arabia Saudită a semnat un contract de 4,43 miliarde de lire sterline (aproximativ 6,4 miliarde de euro c. 2007) pentru 72 avioane.
        Eurofighter 2000, sau Eurofighter Typhoon după cum este cunoscut acum este un efort multinațional de un număr de națiuni europene pentru a produce un avion de vânătoare pentru marginea secolului următor.

      • Andrey zice:

        Suedia e oJAS 39 Gripen (în română: Grifon) este un avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. A fost dezvoltat pentru a înlocui avioanele Saab 35 Draken și 37 Viggen în cadrul Forțelor Aeriene Suedeze (Flygvapnet). Gripen este dotat cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard), un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat (în engleză: fly-by-wire).
        În anul 1979, guvernul suedez a demarat un program de cercetare pentru un avion polivalent care să înlocuiască avioanele Saab 35 Draken și 37 Viggen. Un design propus de Saab a fost ales și dezvoltat sub denumirea de JAS 39. Mai mic decât alte avioane similare, Gripen are o viteză maximă de Mach 2. Opt puncte de acroșare exterioară pentru armament îi permit să transporte o mare varietate de bombe și rachete, avionul fiind dotat și cu un tun automat Mauser BK-27 de calibrul 27 mm. Motorul său Volvo-Flygmotor RM12, derivat din modelul General Electric F404 folosit și de F/A-18 Hornet, dezvoltă o forță de tracțiune de peste 80 kilonewtoni folosind sistemul de postcombustie, raportul tracțiune-greutate fiind de 0,97.
        Avionul a fost introdus în dotare în anul 1997, având inițial probleme cu avionica. Un prototip s-a prăbușit în timpul zborurilor de încercare. Saab a cooperat cu alte companii aeronautice pentru a lansa pe piață avionul, având un succes moderat în Europa Centrală, Africa de Sud și Asia de Sud-Est. Peste 264 de avioane JAS 39 Gripen au fost livrate sau comandate până în anul 2011.[1] tara frumoasa…si cu avioane! Hai sa va spun niste date:

  6. Andrey62 zice:

    Catre Magy si Mada: Am revazut dialogurile noastre din ultimele zile. Cred ca, intr-adevar, am avut niste zile nu tocmai bune. Sunt putin cam suparat… Imi cer iertare pentru ca „am reusit” sa fiu cam rautacios cu voi! Ne mai „vorbim”, sper…

  7. Andrey62 zice:

    Magy si-a ales un avatar foarte aiurea!

    • magynonymous zice:

      Spune mai bine ca nu-l intelegi. Te depaseste !

    • mady zice:

      eu cred ca avatarul lui magy e mai dragut ca al tau!
      e mai comic!

      • Andrey62 zice:

        hahaha ce nostim…..ce gluma buna….N-AS DA NICI UN BAN PE EA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Centurion Matt007 zice:

    Numai tu,Magi? Esti sigur ca numai tu? N-ai uitat pe cineva?

  9. Biencutza F zice:

    tare poza

  10. MADY!!!!!!!!!!! zice:

    andrei, inca nu am inteles cum sa imi schimb poza!
    poti sa imi explici putin mai detaliat?

  11. ANDREI.D zice:

    VACANTA A VENIT!!!!

  12. pma007 zice:

    Prospere pugnat religionis.

  13. galexandru zice:

    Andrei, nu te speria ca ti-ai pierdut stiloul! L-am gasit la mine in ghiozdan, ti-l aduc maine la scoal!

  14. madalina zice:

    ce frumoasa este poezia ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. magynonymous zice:

    Felicitari! Ai descoperit (nu numai tu) cum sa iti schimbi avatarul

  16. pma007 zice:

    Pate fericit! Iti urez bucurii si note bune! Iarta-ma pentru certurile din saptamana ,,Scoala altfel”. Imi pare rau

  17. pma007 zice:

    Ai terminat vol. 2 din ,, Aventurile lui Sherlock Holmes” ? Am terminat vol. 3. este o carte plina de aventura.

  18. MADY!!!!!!!!!!! zice:

    cand am mers la biserica sa celebram taina sfantului maslu tu , eu si cristi am fost ,,vedetele clasei” caci am aparut la televizor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ce tare a fost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. alexandru zice:

    Andrei, cum imi pot cumpara un dragon pe Pandanda? Astazi este ziua membrului, am incercat, dar nu reusesc. Imi spui te rog frumos ce trbiue sa fac? Vacanta placuta!!

  20. LAURA 2001 zice:

    Avem teme la alegere!

  21. Casy zice:

    Andrei,ma bucur sa particip la concurs cu tine!!!!!!!!!1

  22. veronica zice:

    Mă refeream la amîndouă poze! Mai vreau să-ți spun că ești un prieten minunat!!!

  23. ANDREI!EU TI-AM FURAT PIXUL!!!!!!!!GRAV!!!!!!!!!!!!!!!TE-AM PĂCĂLIT!!!!!!!!!!!!!! E 1 APRILIE !!! ZIUA MEA FAVORITA !!!!!!!!!!

  24. andrei zice:

    EU CRED CĂ MĂDĂ E CAM PREA GENEROSĂ ÎN COMPLIMENTE!ARIANNA DE ASEMENEA!!!!!!!!!

  25. Stefan a. zice:

    nu vreau sa fiu rapper deloc!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. istrate veronica zice:

    Ai un zambet minunat in poza!

  27. Andronache stefan zice:

    Esti un copil copil foarte bun!

  28. Hudres Andrei zice:

    La ce ai castigat medalia?

  29. Arianna zice:

    AI MULTE EXPRESII FRUMOASE SI ESTI UIMITOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  30. martin madalina zice:

    esti un coleg inteligent!

Lasă un comentariu